Elokuva tuli hiljattain telkkarista ja juoni vaikutti hyvältä, joten tallensin elokuvan.

Katsoin lähinnä elokuvan Quentin Tarantinon takia. Elokuva oli siis ensimmäinen miehen ohjaus ja hän myös itse näytteli elokuvassa mm. Harvey Keitelin, Michael Madsenin ja Tim Rothin kanssa. Elokuva kertoo timanttiryöstöstä, jonka joukko rikollisia oli suunnitellut. Ryöstö menee jokseekin pieleen, pari joukon rikollista kuolee, yksi saa osuman, mutta timantit he saivat mukaansa. Rikollisten joukossa on kuitenkin poliisi rikollisjengiin soluttautuneena, ja tämän ansiosta keikka epäonnistuu.

Elokuvan juonesta olisi saanut kehiteltyä paljon paremman elokuvan, mutta pienellä budjetilla tämä ei ole onnistunut. Budjetti oli 1,2 milj. dollaria. Näyttelijät tekivät hyvän suorituksen, mutta siihen se sitten jäikin. Vaikka elokuva on saanut ilmestymisvuonnaan monia palkintoja, minuun leffa ei uponnut. Leffa loppui hölmösti kesken. Tilat eivät olleet sen parempia (elokuvan aika meni suurimmakseen osakseen junnaamiseen varastossa).  Elokuva on tasapaksua, eikä jaksa yllättää. Leffan ainut jännä kohta saattoi olla poliisin kidutus, mutta sitäkin katsoin inhoten. Vaikka minuun uppoaa monia leffoja laidasta laitaan, tämä oli alasorttia. Elokuva oli myös jokseenkin sekava "lempinimien" johdosta: Mr. White, Mr. Blonde, Mr. Orange, Mr. Pink, Mr. Brown ja Mr. Blue (joiden tarkoitus oli kyllä ihan hyvä idea, eli ei päästä vasikoimaan, jos joukossa olisi poliisi). Tosiaan nimissä meni sekaisin, eli piti melkein itse päätellä kenestä leffan henkilöstö puhuttiin, jos puhuttiin esim. Mr. Brownista. Elokuva on K18, mutta eipä siinä rankkoja kohtia nähtykkään (ehkä poliisin kidutus hieman), joten itse luokittelisin suositusikärajaksi k15 korkeintaan. Kesto oli 99 minuuttia, jota ihmettelin suuresti elokuvan lopussa, tuli sellainen fiilis, että "joko se loppui", tämä siksi, että odotin oikeastaan koko ajan elokuvan kohokohtaa, sekä toimintaa, mutta niitä ei oikeastaan saatu edes nähdä elokuvissa. Elokuvan loppu tosiaan, kuten jo aikaisemmin sanoinkin, oli surkea, koska se jätti arvailunvaraan, ainakin minut. Alku oli myös yhtä sekamelskaa. Elokuva oli ristiriitainen siltä osin, että se oli hyvin yksinkertainen, mutta sittenkin sekava.

Elokuva sopii ehkäpä sunnuntaipäivän tylsyyteen, jos muutakaan ei ole. Tämä arvostelu jäi lyhyeksi, koska en saa elokuvasta oikein muuta irti. Tähtiä heruu säälistä vain kaksi. Quentinon takia, sekä ihan hyvien näyttelijäsuoritusten takia:

** (2) tähteä